Lever WAV-bestanden aan
Voor een vinyl-productie hebben we de losse, ongecomprimeerde geluidsbestanden, bij voorkeur nodig zoals:

• .WAV (Voorkeur)
  • .AIF / .AIFF
  • .APE
  • .FLAC

Als je .APE-bestanden (Monkey's Audio) of .FLAC-bestanden aanlevert, kies dan voor 'Lossless' compressie, inclusief 'Error detection'.

Lever geen MP3-bestanden aan

Gecompromeerde bestanden aanleveren zoals MP3, WMA, AAC en OGG raden we sterk af door de slechtere geluidskwaliteit.

Hoge bit resolutie en sample frequentie

Lever geluidsbestanden aan met de hoogste mogelijke bit resolutie en sample frequentie. (Bijvoorbeeld 24-bit en 96kHz.)

Converteer je bestanden niet

Pro tip: lever de bestanden aan met de bit resolutie en sample frequentie waarin is opgenomen. Het omzetten van je audio kan de kwaliteit verminderen. Heb je bijv. in 16 bit, 48 kHz opgenomen, helemaal goed, lever dan bestanden aan met die eigenschappen en niet lager of hoger.

Laat de volgorde en plaatsing weten

Om je muziek in de juiste volgorde en op de juiste zijden van het vinyl te krijgen, kun je een van deze stappen nemen:

• Vermeld het tracknummer en vinylzijde in de bestandsnaam (bijv. 'A1-Tracknaam.wav', 'A2-Tracknaam.wav', 'B1-Tracknaam.wav' etc.)
  • Lever bij de WAV-bestanden een tekst-bestand aan met hierin de volgorde van de tracks en plaatsing op A of B.
  • Vul de tracknamen, volgorde en zijdes in op de aanleverpagina voor de master.